ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επικαιρότητα
Ισχυρή έκρηξη στη Συγγρού: Σοβαρά ο ένας τραυματίας, δύο ελαφρά - "Βομβαρδισμένο τοπίο" το σημείο
Ημερομηνία: 26 Ιανουαρίου 2022 09:00:00


Πολύ ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 06:00 το ξημέρωμα της Τετάρτης σε κτίριο απέναντι από τoυς Στύλους του Ολυμπίου Διός, η οποία έγινε αντιληπτή σε μεγάλο κομμάτι της Αθήνας.

Από την έκρηξη ένας 77χρονος υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της ΕΡΤ, μεταφέρθηκε στο Λαϊκό όπου γίνονται προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του. Ο άνδρας έχει τις αισθήσεις του και είναι σε κατάσταση σοκ.
Μια πρώτη εκτίμηση για το τι συνέβη τα ξημερώματα Λεωφόρο Συγγρού
με τη μεγάλη έκρηξη που παραλίγο να ισοπεδώσει μια ολόκληρη πολυκατοικία, έχουν οι αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση που έδωσε ο 78χρονος τραυματίας, ανέφερε ότι από χθες υπήρχε η έντονη μυρωδιά αερίου μέσα στο διαμέρισμα. Όμως αν και τον προβλημάτισε, δεν έδωσε ιδιαίτερη σημασία.
Έτσι, κοιμήθηκε και στις 06:45 το πρωί που ξύπνησε σημειώθηκε η έκρηξη. 
Ο
 ηλικιωμένος, δεν θυμάται αν αυτό συνέβη την ώρα που άναψε τον διακόπτη για το φως και προκλήθηκε σπινθήρας ή τη στιγμή που πήγε να ανάψει τσιγάρο ή να φτιαξει καφέ.

Στο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής αποκλείουν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας και εκτιμούν οτι η διαρροή αερίου ήταν η αιτία της έκρηξης ωστόσο, έρευνα πραγματοποιεί και το ΤΕΕΜ της ΕΛ.ΑΣ για κάθε ενδεχόμενο.