ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επικαιρότητα
Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Στους Δημοκρατικούς η Βουλή, οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τη Γερουσία
Ημερομηνία: 7 Νοεμβρίου 2018 09:21:00


Οι αμερικανοί ψηφοφόροι εξέλεξαν στις βουλευτικές εκλογές στις ΗΠΑ ένα διαιρεμένο Κογκρέσο, καθώς οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ενώ οι Ρεπουμπλικανοί διατηρούν τον έλεγχο της Γερουσίας. Το αποτέλεσμα των εκλογών σηματοδοτεί την έναρξη μίας ταραχώδους περιόδου για την προεδρική θητεία του Ντόναλντ Τραμπ, καθώς οι Δημοκρατικοί θα έχουν πλέον την δυνατότητα να θέσουν εμπόδια σε μεγάλο μέρος του προγράμματός του στην Βουλή.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «τεράστια επιτυχία» το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών, ευχαριστώντας τους υποστηρικτές του που επέτρεψαν στους Ρεπουμπλικανούς να διατηρήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, παρ' ό,τι οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων. «Τεράστια επιτυχία. Σας ευχαριστώ όλους», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος συμμετείχε ενεργά στην προεκλογική εκστρατεία.

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε στον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ για να τον συγχαρεί για τα αποτελέσματα, ενώ συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Βουλής Πολ Ράιαν και την επικεφαλής της μειοψηφίας Νάνσι Πελόζι.