ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επικαιρότητα
Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος
Ημερομηνία: 8 Μαρτίου 2018 10:02:00


Σε ηλικία 72 ετών έφυγε τη νύχτα από τη ζωή ο δημοσιογράφος Βασίλης Μουλόπουλος.

Ο Βασίλης Μουλόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946 και σπούδασε Οικονομία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στη διάρκεια της Χούντας δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο αντιδικτατορικό κίνημα και εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα της Lotta Conitnua. Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1981.

Είχε διετελέσει βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 – 2012, ήταν πρόεδρος του δ.σ. της Αυγής και πρόεδρος του δ.σ. Left Media στο Κόκκινο.

Ήταν για πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης και αρθρογράφος στο Βήμα, ενώ είχε διετελέσει και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). «Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν δικό σου άνθρωπο» έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Βασίλης ήταν δίπλα μας όλα τα χρόνια της αναγέννησης και της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ. Με την οξυδέρκεια και τη σοφία του, με τη καυστική του πένα και τις ιδέες του, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό το αίτημα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή στα πολιτικά πράγματα της χώρας. Καλό ταξίδι σύντροφε» πρόσθεσε στην ανάρτησή του.

Tη θλίψη της για την απώλεια του Βασίλη Μουλόπουλου εξέφρασε και η Νέα Δημοκρατία. «Υπηρέτησε το λειτούργημα που επέλεξε με σθένος, κατέκτησε διευθυντικές θέσεις και ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική, αλλά και πολιτική δράση ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε σε ανακοίνωσή της, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά της στους οικείους του.