ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επικαιρότητα
Ερντογάν: Με την κατάληψη της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι
Ημερομηνία: 8 Νοεμβρίου 2017 09:24:00


"Με την κατάληψη της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι", δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την Τρίτη, μιλώντας ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΑΚΡ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Καθημερινή, ο Πρόεδρος της Τουρκίας χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα από την επιστολή που είχε γράψει ο Πασάς Σοκουλου Μεχμέτ προς τον Πρέσβη της Βενετίας το 1573, δύο χρόνια μετά τη ναυμαχία της Ναυπάκτου, αναφερόμενος στην Κύπρο: "Εμείς με την κατάληψη της Κύπρου σας κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς με τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου μας ξυρίσατε απλά τα γένια. Το χέρι που κόβεται δεν επανέρχεται αλλά τα γένια που ξυρίζονται γίνονται πυκνότερα", ανέφερε, ενώ έκανε λόγο για συνεχή εμπόδια της Δύσης προς την Άγκυρα.
 
"Τα κρυφά και τα φανερά εμπάργκο, οι τρικλοποδιές που βάζουν στα πόδια μας, οι διπρόσωπες στάσεις που έχουμε υποστεί σχεδόν σε κάθε θέμα, φυσικά και μας δημιουργούν πρόβλημα. Αλλά αυτά τα προβλήματα είναι σε απόσταση ξυρίσματος της γενειάδας μας. Ως αντάλλαγμα χαλάμε ένα σχέδιο αιώνων και τους κλαδεύουμε τα χέρια", υπογράμμισε, μεταξύ άλλων ο Ερντογάν.