ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επικαιρότητα
El Pais: Η Καταλονία έκανε kolotumba όπως ο Τσίπρας
Ημερομηνία: 12 Οκτωβρίου 2017 09:39:48


Με τον Αλέξη Τσίπρα συγκρίνει την στάση του Κάρλες Πουτζδεμόντ, μετά το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η ισπανική εφημερίδα El Pais, χρησιμοποιώντας μια ελληνική λέξη.

Στο δημοσίευμα η εφημερίδα θυμήθηκε το τι έκανε ο Έλληνας πρωθυπουργός μετά το δημοψήφισμα του 2015 για τη συμφωνία με τους δανειστές.

«Kolotumba είναι ένας πολιτικός όρος, που σημαίνει στροφή 180 μοιρών», αναφέρει η El Pais. «Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε τον όρο διάσημο παγκοσμίως γνωστό, όταν κήρυξε δημοψήφισμα για το σχέδιο διάσωσης της χώρας και κατέληξε να κάνει το αντίθετο από αυτό που ζήτησε ο κόσμος: Ο Τσίπρας ζήτησε τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, παρότι το απέρριψαν οι Ελληνες», αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, «πλέον στις Βρυξέλλες μιλούν για την «καταλανική kolotumba», μία ανακήρυξη ανεξαρτησίας σε αναστολή. Δεν είναι η πρώτη ξένη εφημερίδα που συνδέει τη στάση του Καταλανού ηγέτη με εκείνη του Έλληνα πρωθυπουργού. Πριν καν από την ομιλία του Πουτζδεμόντ, η γερμανική Tageszeitung προέβλεπε σε δημοσίευμα της Δευτέρας ότι η καταλανική κυβέρνηση θα κάνει την ίδια αναστροφή με τον κ. Τσίπρα.