ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επικαιρότητα
Βρετανία: Στους 79 οι νεκροί ή αγνοούμενοι της φονικής πυρκαγιάς
Ημερομηνία: 19 Ιουνίου 2017 13:53:21


Στους 79 ανέρχεται ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς, που συγκλόνισε τη Βρετανία λίγες ημέρες πριν. 79 άνθρωποι θεωρούνται νεκροί ή αγνοούμενοι, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας. Πέντε άνθρωποι αναγνωρίσθηκαν επίσημα ως θύματα της πυρκαγιάς, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 74 ανθρώπων, που εκτιμάται ότι είναι νεκροί.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας, Στιούαρτ Κάντι, συμπλήρωσε ότι αυτή η εικόνα δύναται να αλλάξει και πάλι. Πολλές από τις οικογένειες που διέμεναν στον πύργο Γκρένφελ, στην περιοχή Κένσινγκτον του δυτικού Λονδίνου, έχασαν πάνω από ένα συγγενικό πρόσωπο, δήλωσε ο Κάντι και προσέθεσε ότι η «η καρδιά μου είναι μαζί με τους ανθρώπους αυτούς».

Επίσης, τόνισε ότι η προτεραιότητα του είναι να αναγνωρίσει τα θύματα της πυρκαγιάς και να τα απομακρύνει από τον πύργο το συντομότερο δυνατό, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι είναι αδύνατο να αναγνωριστούν όλα και ότι η εν λόγω επιχείρηση θα διαρκέσει «πολλές, πολλές εβδομάδες».

«Είναι μια απίστευτα επώδυνη στιγμή για τις οικογένειες» είπε. «Είναι πραγματικά δύσκολο να περιγράψουμε την καταστροφή που προκάλεσε η φωτιά. Αυτό που προέχει, βέβαια, για εμένα, είναι να βρούμε απαντήσεις για τους ανθρώπους και τις οικογένειες που επλήγησαν άμεσα. Θα ήθελα να επιβεβαιώσω σε όλους ότι θα ερευνήσουμε κάθε πιθανό ποινικό αδίκημα που μπορεί να διαπράχθηκε από τον οποιοδήποτε».