ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Βιοτεχνία
ΣΚΩΘ προς Ζέρβα : Εξασφαλίστε θέσεις στάθμευσης για τους Θεσσαλονικείς
Ημερομηνία: 19 Νοεμβρίου 2020 12:29:10


Την επιτακτική ανάγκη να αξιοποιηθούν ελεύθεροι χώροι για τη στάθμευση αυτοκινήτων, όσων κινούνται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενόψει μάλιστα και του ανοίγματος του λιανεμπορίου, αλλά και της αυξημένης κινητικότητας, η οποία  αναμένεται να καταγράφει την περίοδο των Χριστουγέννων - που φέτος θα κινηθούν σε ρυθμούς κορωνοϊού - υπογραμμίζει με επιστολή του, προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο Σύλλογος Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών της πόλης.

«Το νέο lockdown, που επιβλήθηκε σε μια προσπάθεια αναχαίτισης του κορωνοϊού έχει φέρει σε απόγνωση χιλιάδες επιχειρήσεις και εργαζόμενους. Είναι παρ’ όλα αυτά απαραίτητο τα μέτρα προστασίας από την πανδημία να τηρηθούν σωστά προκειμένου να φέρουν αποτελέσματα, ώστε η οικονομία να ανοίξει εκ νέου και οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Στόχος είναι να μη χαθεί ο τζίρος των εορτών, Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, ο οποίος αναμένεται να αποτελέσει ένεση οξυγόνου για τα ταμεία  των επιχειρήσεων» αναφέρεται στην επιστολή, στην οποία επισημαίνεται πως θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα από το δήμο ώστε να «αξιοποιηθούν ελεύθεροι χώροι για τη στάθμευση αυτοκινήτων των Θεσσαλονικέων που θα θελήσουν να κινηθούν στο κέντρο της πόλης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων».

«Δεν θα πρέπει να λησμονούμε πως τα λεωφορεία, που αποτελούν το μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς στη Θεσσαλονίκη, μπορούν να εξυπηρετήσουν μικρότερο αριθμό επιβατών καθώς λόγω της πανδημίας έχει μειωθεί η δυνατότητα πληρότητας τους στο 50%.Παράλληλα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προτρέπει για τη χρήση των ΙΧ αυτοκινήτων, ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Η περίοδος που διανύουμε είναι κρισιμότατη για το λόγο αυτό και απαιτούνται ουσιαστικές και άμεσες λύσεις» σημειώνεται στην επιστολή.

Στο πλαίσιο αυτό και ενόψει της επαναλειτουργίας της αγοράς, με δεδομένο πως ο ΣΚΩΘ εκτιμά ότι θα υπάρξει έντονη κινητικότητα στο εμπορικό κέντρο της πόλης  και κατ´ επέκταση έλλειψη θέσεων στάθμευσης, προτείνει τη:

- Διάθεση  ελεύθερων θέσεων στάθμευσης οχημάτων πλησίον της αγοράς.

- Ελαστικοποίηση των ελέγχων στις θέσεις στάθμευσης, που πρακτικά δεν προκαλούν πρόβλημα, για το επόμενο διάστημα  πλην των ειδικών περιπτώσεων (ράμπες και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ).
- Προσωρινή αναστολή  των μέτρων  για την ελεγχόμενη στάθμευση.