ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Βιοτεχνία
Π. Καλπακίδης: Κόσμημα και Έλληνας αποτελούν ταιριαστό ζευγάρι
Ημερομηνία: 4 Δεκεμβρίου 2019 13:04:49


Μία…κατάδυση στην ομορφιά του αρχαίου ελληνικού κοσμήματος είχαν την ευκαιρία να κάνουν όσοι παραβρέθηκαν στην ξενάγηση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αργυροχρυσοχόων Αθηνών, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η εκδήλωση με θέμα το αρχαίο ελληνικό κόσμημα, ως προϊόν πολιτισμού με 6.000 χρόνια αδιάλειπτης ιστορίας, και η συζήτηση που ακολούθησε συγκέντρωσε πλήθος κόσμου. «Η ξενάγηση μας απέδειξε πως κόσμημα και Έλληνας είναι ένα ταιριαστό ζευγάρι ανά τους αιώνες» τόνισε κατά τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών Πέτρος Καλπακίδης δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στην πρωτοβουλία του ΣΑΑ και του προέδρου του, Κωνσταντίνου Κουζούπη για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

«Υιοθετούμε και ενισχύουμε ενέργειες που προβάλλουν το ελληνικό κόσμημα, το οποίο αποτελεί δυναμικό τομέα της ελληνικής οικονομίας και προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας» ανέφερε ο κ. Καλπακίδης προτρέποντας στο τέλος του χαιρετισμού του τους καταναλωτές να επιλέξουν ενόψει των εορτών ελληνικά κοσμήματα που διαθέτουν παγκοσμίως υψηλότατη θέση ως προς την ποιότητα και την αισθητική.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΑ, Κωνσταντίνος Κουζούπης τόνισε μεταξύ άλλων, κατά την ομιλία του, πως «σε εποχές χαμηλής ανάπτυξης και ασφυξίας στο ιδιωτικό επιχειρείν, το ελληνικό κόσμημα έχει προσδιοριστεί ως πολιτιστικό προϊόν και συνεχίζει να είναι ένα από τα ισχυρότερα υγιή εξαγόμενα ελληνικά προϊόντα, προωθώντας την ελληνική οικονομία, αλλά και την εικόνα της Ελλάδας διεθνώς τοποθετώντας τη χώρα μας σε μια από τις υψηλότερες θέσεις παραγωγής πολιτισμού».