ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Βιοτεχνία
Θεσσαλονίκη: Πάνω από 210.000 κιλά οι βασιλόπιτες στα αρτοποιεία του νομού
Ημερομηνία: 27 Δεκεμβρίου 2018 13:53:45


Θα ξεπεράσουν τα 210.000 κιλά οι βασιλόπιτες που θα παρασκευαστούν φέτος στα αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης ενόψει του εορτασμού της Πρωτοχρονιάς, με την τιμή τους να κυμαίνεται στα περσινά επίπεδα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας», Έλσα Κουκουμέρια, εξήγησε ότι είναι μεγάλο το τελικό νούμερο στις βασιλόπιτες, καθώς ο νομός Θεσσαλονίκης διαθέτει 700 αρτοποιεία και το καθένα αναμένεται να παράξει περίπου 300 έως 400 κιλά για τις ανάγκες των καταναλωτών». Σύμφωνα με την κ. Κουκουμέρια, τα αρτοποιεία του νομού τα τελευταία πέντε-επτά χρόνια δεν έχουν κάνει καμία αύξηση στην τιμή της βασιλόπιτας.

Όπως είπε, «οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα. Ξεκινούν από τα 10 ευρώ το κιλό και καταλήγουν στα 13-14 ευρώ με τις διαφορετικές εκδόσεις. Πέρα από την παραδοσιακή βασιλόπιτα, υπάρχουν και οι νέες τάσεις, με σοκολάτα, λευκή σοκολάτα ή κουβερτούρα».
 
Η πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Θεσσαλονίκης προέτρεψε τους καταναλωτές, προτού αγοράσουν, να κάνουν έλεγχο της τιμής με τη μονάδα βάρους, τονίζοντας πως «έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο στην αγορά κάποιος να πουλάει το προϊόν σε μια τιμή ελκυστική, όμως εάν ο καταναλωτής κάνει αναγωγή της τιμής στο κιλό που είναι η μονάδα μέτρησης θα διαπιστώσει πως η τιμή δεν είναι τόσο συμφέρουσα».

Αναφορικά με το πώς κινήθηκαν τα αρτοποιεία του νομού Θεσσαλονίκης την εβδομάδα των Χριστουγέννων, η κ. Κουκουμέρια είπε πως ήταν σε «κανονικά επίπεδα», συμπληρώνοντας ωστόσο πως οι τρεις προηγούμενοι μήνες (Σεπτέμβριος, Οκτώβριος, Νοέμβριος) ήταν «άδειοι», καθώς στο ψωμί παρατηρήθηκε μείωση της τάξης του 20%-25% και στα αρτοσκευάσματα κατά 40%.