ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Περιφέρεια
Έκρηξη στη ΛΑΡΚΟ - Ένας εργάτης νεκρός
Ημερομηνία: 6 Νοεμβρίου 2019 10:31:00


Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 8.00 το πρωί, στον χώρο χαλυβουργίας - κοκκοποίησης της βιομηχανίας ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 55χρoνος, πατέρας τριών παιδιών που κατάγεται από την περιοχή και εργαζόταν για χρόνια στη βιομηχανία.

Σημειώνεται ότι στον ίδιο χώρο συνέβη ατύχημα και το πρωί της περασμένης Δευτέρας όταν κόπηκε ένα συρματόσχοινο που μεταφέρει φορτωμένο τον κάδο του μεταλλεύματος. Οι ηλεκτρολόγοι είχαν καταφέρει να απομακρυνθούν από το σημείο.

 

Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργάτη που έχασε τη ζωή του εξέφρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, διαβεβαιώνοντας ότι θα διερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος και ότι «θα αποδοθούν οι ευθύνες, όπου ανήκουν, το ταχύτερο».

Καθ' οδόν προς το εργοστάσιο είναι ο διευθύνων σύμβουλος της ΛΑΡΚΟ, Σπύρος Τζίτζος, για να εξετάσει τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το δυστύχημα.

Με ανακοίνωσή της η εταιρεία εκφράζει τα συλλυπητήριά της και την αμέριστη συμπαράστασή της προς την οικογένεια του θανόντος, προσθέτοντας ότι «για το συμβάν επελήφθησαν οι αρμόδιες αρχές οι οποίες μαζί με τη διοίκηση και τα στελέχη της εταιρείας ερευνούν τα αίτια του δυστυχήματος».