ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Περιφέρεια
Δήμαρχος Σύμης: Το Λιμενικό κάνει τον ταξιτζή στους μετανάστες -Έχουν αρχίσει και ανοίγουν σπίτια
Ημερομηνία: 4 Οκτωβρίου 2019 11:00:00


Το αδιέξοδο της κατάστασης που επικρατεί στη Σύμη, λόγω των ασταμάτητων μεταναστευτικών ροών, περιέγραψε ο δήμαρχος του νησιού, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

«Περιφέρονται ελεύθεροι. Δεν έχει γίνει καταγραφή. 80-100 βρίσκονται στο Α.Τ. και οι υπόλοιποι 500 περιφέρονται, έχουν φτάσει μέχρι την είσοδο του σχολείου. Όπου θέλουν κάνουν την ανάγκη τους, όπου θέλουν κοιμούνται», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «ΘΕΜΑ 104,6».

«Το Λιμενικό κάνει τον ταξιτζή στη Σύμη»

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος του νησιού της Σύμης αναφέρθηκε και στη στάση του Λιμενικού Σώματος.«Σαν τουρίστες ήρθαν, σαν τουρίστες πιστεύω να φύγουν. Ερχονται με φουσκωτές βάρκες ανενόχλητοι. Το Λιμενικό κάνει τον ταξιτζή. Αν βγουν σε κάποια παραλία μη προσβάσιμη, τότε τους παίρνει από εκεί και τους φέρνει στην πόλη», είπε ο κ. Παπακαλοδούκας.

Εν συνεχεία, ο κ. Παπακαλοδούκας περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά σαν «ο θάνατος σου η ζωή μου», με τις μεταφορές μεταναστών από το ένα στο άλλο. «Δεν είναι λύση να φορτώνουμε τα άλλα νησιά, πρέπει να πάνε αλλού, η ροή δεν θα σταματήσει». Επιπροσθέτως μάλιστα τόνισε ότι, μόνο στη Σύμη τους τελευταίους 4 μήνες «έχουν περάσει 1.700-1.800».

«Εχουν αρχίσει να ανοίγουν σπίτια. Πού ζούμε; Η Σύμη νιώθει μόνη της και απροστάτευτη», κατέληξε ο δήμαρχος Σύμης.