ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Περιφέρεια
Νεκρός ο χειριστής του Μιράζ που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου
Ημερομηνία: 12 Απριλίου 2018 15:17:00


Νεκρός εντοπίστηκε ο πιλότος του μαχητικού αεροσκάφους τύπου Μιράζ 2000-5 της Πολεμικής Αεροπορίας που συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου πριν προσγειωθεί. Την είδηση του θανάτου του πιλότου ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μέσω ανάρτησής του στο Twitter.

«Ένας έλληνας πιλότος στο πάνθεον των Ηρώων. Έπεσε υπέρ πίστεως και Πατρίδος μαχόμενος για την προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας».

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε και η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, η οποία επιβεβαιώνει τον θάνατο του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου».

«Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος» καταλήγει.

Επέστρεφε από αναχαίτιση στο Αιγαίο 

Το Μιράζ 2000-5 φέρεται να ήταν το ένα από τα δύο μαχητικά που είχε απογειωθεί για να αναχαιτίσει τουρκικά μαχητικά που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών, και μετά την αναχαίτιση επέστρεφε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του νησιού όταν χάθηκε το στίγμα του.

Συλλυπητήρια από ΝΔ

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του πιλότου εξέφρασε ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας.