ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Περιφέρεια
Καταστροφές από κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας
Ημερομηνία: 6 Δεκεμβρίου 2017 14:21:48


Επεισόδια σημειώθηκαν και κατά τη διάρκεια της πορείας των μαθητών για τα εννέα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε στο Σύνταγμα, οι νεαροί πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στην οδό Β. Γεωργίου, και στη συνέχεια επέστρεψαν στην οδό Σταδίου, ενώ η Αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.

Στο πέρασμά τους από τη Σταδίου, έσπασαν βιτρίνες καταστημάτων και έκαψαν κάδους σκουπιδιών. Η πορεία πάντως έφτασε στη Βουλή και στη συνέχεια επέστρεψε στα Προπύλαια. Η ένταση ξεκίνησε λίγη ώρα πριν τη συγκέντρωση των μαθητών στα Προπύλαια στις 12 το μεσημέρι, όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε στις διμοιρίες των ΜΑΤ που βρίσκονται στην Ακαδημίας, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ και οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Αργότερα κουκουλοφόροι έβαλαν φωτιά σε κάδους στην Πανεπιστημίου, έσπασαν φανάρια και προσπάθησαν να σπάσουν τα κατεβασμένα ρολά καταστημάτων. Λίγο αργότερα, σημειώθηκε νέα ένταση και επεισόδια στους δρόμους γύρω από τα Προπύλαια, καθώς νεαροί με καλυμμένα τα πρόσωπά τους είχαν στήσει οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου, την Ακαδημίας και τη Σταδίου με κάδους σκουπιδιών, στους οποίους είχαν βάλει φωτιά.

Ορισμένοι από τους κουκουλοφόρους κρατούσαν καδρόνια και πετούσαν βόμβες μολότοφ. Κλειστοί είναι οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας