ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Περιφέρεια
Πανεπιστήμιο Πατρών: Αγόρασαν την ίδια εργασία 106 φοιτητές
Ημερομηνία: 13 Σεπτεμβρίου 2017 11:16:47


Στο Πανεπιστήμιο Πατρών πιάστηκαν 106 φοιτητές να έχουν αντιγράψει την ίδια εργασία, και ουδείς… ενοχλήθηκε για τον πυρήνα του προβλήματος, όπως αποκάλυψε η Καθημερινή. Ειδικότερα, 106 φοιτητές τον Ιούνιο κατέθεσαν την ίδια εργασία στο μάθημα "Δυναμικά Μαθηματικά Υποδείγματα" στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Καθώς έγινε αντιληπτή η αντιγραφή η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τιμωρήσει τους αντιγραφείς, αποκλείοντάς τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου.

Στη συνέλευση η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ζήτησε με ανακοίνωση της άρση της ποινής, αφού "σε περίοδο βαθιάς κρίσης, η απαγόρευση συμμετοχής φοιτητών στην επαναληπτική εξεταστική του Σεπτεμβρίου αποτελεί ακραία κίνηση, η οποία θα έχει τραγικές συνέπειες για την ομαλή συνέχεια των σπουδών των παραπάνω φοιτητών".

Στην καταδίκη του περιστατικού προχώρησε η Νέα Δημοκρατία, ενώ στον ίδιο τόνο καταδίκασε και τη στάση κάλυψης που παρείχε η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης σχολής στους φοιτητές. «Από την πρώτη στιγμή τόσο ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Κώστας Δέρβος όσο και η ΔΑΠ - ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων καταδίκασαν το περιστατικό που συνέβη στην Πάτρα. Ταυτόχρονα, ζητήθηκε η παραίτηση του υπευθύνου της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της συγκεκριμένης Σχολής», αναφέρει η Πειραιώς και προσθέτει: «Σε κάθε περίπτωση η Νέα Δημοκρατία απαιτεί το σεβασμό των κανονισμών από όλους χωρίς εκπτώσεις και χωρίς υπερβολές».