ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Θεσσαλονίκη
Ποιοι εκλέγονται βουλευτές στην Α΄Θεσσαλονίκης
Ημερομηνία: 8 Ιουλίου 2019 09:13:00


Με τη ΝΔ να παίρνει 7 έδρες και τον ΣΥΡΙΖΑ 5 διαμορφώνεται η λίστα με τους 16 βουλευτές που εκλέγονται στην Α΄Θεσσαλονίκης, την ώρα που ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση λαμβάνουν από μία έδρα.

Όσον αφορά τη ΝΔ, οι επτά βουλευτές που εκλέγονται είναι ο  Κώστας Καραμανλής, ο Κώστας Γκιουλέκας, η Ελένη Ράπτη, ο Σταύρος Καλαφάτης, ο Στράτος Σιμόπουλος, η Άννα Ευθυμίου και ο Δημήτρης Κούβελας. 

Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, εκλέγονται η Κατερίνας Νοτοπούλου, ο Γιάννης Αμανατίδης, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Κώστας Ζουράρις και ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
 
Ο Χάρης Καστανίδης, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κερδίζει την έδρα του ΚΙΝΑΛ και επιστρέφει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Να σημειωθεί ότι σε ΚΚΕ, ΜέΡΑ25 και Ελληνική Λύση την έδρα λαμβάνουν οι επικεφαλής των κομμάτων Δημήτρης Κουτσούμπας, Γιάνης Βαρουφάκης και Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά μένει να γίνει γνωστό αν οι υποψήφιοι θα επιλέξουν έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης ή σε κάποια άλλη περιφέρεια που έχουν επιλέξει είναι υποψήφιοι. Εάν συμβεί το δεύτερο, την έδρα θα καταλάβει κατά περίπτωση ο υποψήφιος που ακολουθεί.