ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Θεσσαλονίκη
Μάχες αντιεξουσιαστών-ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη μετά την πορεία για τον Γρηγορόπουλο
Ημερομηνία: 6 Δεκεμβρίου 2018 15:04:00


Από νωρίς το μεσημέρι ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο δέκα χρόνων από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τη voria.gr, κατά τη διάρκεια της μαθητικής πορείας και όταν αυτή κατευθυνόταν στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, ομάδα ατόμων με κουκούλες προκάλεσαν φθορές σε τζαμαρία σούπερ μάρκετ στην οδό Βενιζέλου, ενώ στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Στη συνέχεια καθώς κινούνταν επί της Αγίου Δημητρίου εκτόξευσαν πέτρες σε υποκατάστημα τράπεζας, ενώ έβαλαν φωτιές και σε κάδους. Τα άτομα απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν στο σημείο. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, ομάδα περίπου 30 ατόμων κινήθηκε προς την περιοχή της Καμάρας, με την ένταση να συνεχίζεται επί της Εθνικής Αμύνης και τη Δημ. Γούναρη. Τα άτομα έστησαν οδοφράγματα επί της Εθν. Αμύνης στο ύψος της Φιλοσοφικής Σχολής.

Τα επεισόδια επεκτάθηκαν με την προσθήκη και άλλων ατόμων στην οδό Εγνατία όπου οι κουκουλοφόροι μπήκαν στο εργοτάξιο του Μετρό. Έχοντας ως ορμητήριο το εργοτάξιο πέταξαν πέτρες και μολότοφ προς τις αστυνομικές αρχές. Οδοφράγματα έχουν στηθεί από κουκουλοφόρους και στην οδό Αγ. Δημητρίου στο ύψος του τουρκικού προξενείου, όπου και εκεί σημειώνονται επεισόδια.

Οι αστυνομικοί απαντούν στις επιθέσεις των ατόμων με δακρυγόνα.

Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι αποπνικτική, ενώ από τα επεισόδια έχουν προκληθεί ζημιές σε αυτοκίνητα.

Μετά τις 3 το μεσημέρι οι συμπλοκές των κουκουλοφόρων με διμοιρίες των ΜΑΤ μεταφέρθηκαν στη συμβολή των οδών Μελενίκου με Αρμενοπούλου. Με εφόδους τα ΜΑΤ επιχειρούν να πραγματοποιήσουν συλλήψεις ωστόσο δέχονται βροχή από πέτρες και μολότοφ από την πλευρά των κουκουλοφόρων.