ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Θεσσαλονίκη
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του Μπουτάρη για το «Μακεδονία»
Ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου 2018 13:39:52


Περίπου 70 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, σχετικά με την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και των ΚΤΕΛ Μακεδονία.

Η συγκέντρωση πραγματοπoιήθηκε ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα στο Facebook. Σύμφωνα με τη Voria.gr, οι συγκεντρωμένοι, κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν συνθήματα κατά του δημάρχου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Προδότη, Μπουτάρη, σε πήρανε χαμπάρι». Κάποιοι μάλιστα εκτόξευσαν ύβρεις κατά του δημάρχου, ενώ τραγούδησαν τον Εθνικό Ύμνο και το «Μακεδονία Ξακουστή».

Μάλιστα, με ψήφισμά τους οι διαδηλωτές, το οποίο θα δώσουν και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καλούν τον δήμαρχο να ζητήσει δημόσια συγγνώμη και να παραιτηθεί καθώς οι δηλώσεις του προσέβαλαν τους Θεσσαλονικείς. Το ψήφισμα έδωσαν εκπρόσωποι της οργανωτικής επιτροπής στον αντιδήμαρχο Νίκο Φωτίου.

Στη συνομιλία που είχαν με τον αντιδήμαρχο εξέφρασαν τα παράπονά τους για τον δήμαρχο. «Θα συνεχίσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο μέχρι να παραιτηθεί», δήλωσε η Κατερίνα Πατσιάνη, μέλος της οργανωτικής.

Ακόμη, έδωσαν νέο ραντεβού για συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του δημάρχου, στις 26 Φεβρουαρίου, στις 14.00, έξω από το δημαρχείο.