ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Θεσσαλονίκη
Πορείες για την επέτειο Γρηγορόπουλου - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Ημερομηνία: 6 Δεκεμβρίου 2017 09:39:00


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, όταν και θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες για τη συμπλήρωση εννέα ετών από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα, στα Εξάρχεια.

Στις 17.00 μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα πραγματοποιήσουν πορεία για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Για τον ίδιο λόγο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν στις 17.30 επίσης στην Καμάρα η Λαϊκή Ενότητα και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης:

- Από τις 16.00 σταδιακά θα υπάρξουν διακοπές- εκτροπές της κυκλοφορίας στις οδούς: Εγνατία, Εθνικής Αμύνης, Τσιμισκή, Αγίου Δημητρίου, Πλατεία Δημοκρατίας, Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ., Καρόλου Ντηλ, Βασιλέως Ηρακλείου, Γ΄Σεπτεμβρίου, Αγγελάκη, Αρμενοπούλου, Γρηγορίου Λαμπράκη, Κωνσταντίνου Καραμανλή και όπου αλλού απαιτηθεί, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά κυκλοφοριακές συνθήκες.

- Επίσης από τις 05.00 της Τετάρτης (06-12-2017) και μέχρι τις 06.00 της Πέμπτης (07-12-2017) δεν θα επιτρέπεται η στάση και η στάθμευση των αυτοκινήτων σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ως εξής:
- Εθνικής Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την πλατεία Σιντριβανίου.
- Εγνατία, στο τμήμα της από την οδό Γ΄Σεπτεμβρίου μέχρι οδό Εθνικής Αμύνης.
- Γρηγορίου Λαμπράκη, στο τμήμα της από την οδό Εγνατία μέχρι την οδό Καυτανζόγλου.
- Αγίου Δημητρίου, στο τμήμα της από την οδό Λάζου Εξάρχη μέχρι την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου και στο τμήμα της από την οδό Προξένων μέχρι τη Στ. Δραγούμη.
- Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από την οδό Αγίου Δημητρίου μέχρι την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.
- Ολυμπιάδος, στο τμήμα της από την οδό Ελένης Ζωγράφου μέχρι το ύψος της οδού Κασσάνδρου.

Σε καίρια σημεία, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Τροχαίας, θα υπάρχουν τροχονόμοι που θα ρυθμίζουν την κυκλοφορία και θα διευκολύνουν τους οδηγούς.

«Ζητούμε την κατανόηση και τη συνεργασία των πολιτών», καταλήγει η ανακοίνωση.