ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Πολιτική
Κοτζιάς: Ο υπ. Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει
Ημερομηνία: 11 Οκτωβρίου 2018 14:57:54


«Ο υπουργός Εξωτερικών δεν πρέπει να μιλάει πολύ, για να ακούγεται όταν μιλάει» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μία ημέρα μετά τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου στις ΗΠΑ περί «εναλλακτικής πρότασης» στο Σκοπιανό, που προκάλεσαν νέες ενδοκυβερνητικές αναταράξεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, στο πλαίσιο της υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών του ΥΠΕΞ, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε: «Δεν ξέρω αν περίμενε κανείς να πω για άλλα, δεν θα πω, είναι ολοφάνερο».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Παππάς πρόσθεσε από την πλευρά του ότι «αυτό ισχύει για όλους τους υπουργούς» και δεν θα έπρεπε να αφορά μόνο τον υπουργό Εξωτερικών. «Νομίζω ότι όλοι οι υπουργοί πάντα πρέπει να μιλάνε μετρημένα ακριβώς για να δίνει και σημασία ο κόσμος σε αυτά που λένε σε κάθε στιγμή» είπε.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ακόμη πως η πολιτική του ΥΠΕΞ για την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην καρδιά της φιλοσοφίας της κυβέρνησης και απευθυνόμενος στον κ. Κοτζιά του ευχήθηκε «να συνεχιστεί η πάρα πολλή καλή δουλειά που κάνετε στο υπουργείο Εξωτερικών με την πολιτική που ασκείτε, ειδικά για την επίλυση του Μακεδονικού και τον ξεχωριστό ρόλο που μπορεί η Ελλάδα να παίξει στη νέα εποχή».

«Η Ελλάδα έχει μία ξεχωριστή θέση στο χάρτη. Πρέπει και τα προβλήματα με τους γείτονές της να λύσει με τρόπο σοφό και δίκαιο, και να αναπτύξει όμως και τις τεχνολογίες αυτές που θα της δώσουν τη δυνατότητα να γίνει ένας σύγχρονος κόμβος για την ευρύτερη περιοχή. Μία χώρα που θα εγγυάται τις προοπτικές συνανάπτυξης» τόνισε.