ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Πολιτική
Αποκάλυψε το όνομα του νέου κόμματος ο Γιάννης Βαρουφάκης
Ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου 2018 11:18:00


Σε αποκάλυψη του ονόματος του νέου κόμματος, που θα λειτουργήσει ως πολιτικός φορέας του Diem25 στην Ελλάδα, προχώρησε ο πρώην υπουρός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης.
 
Με ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Γιάννης Βαρουφάκης ανέφερε ότι το κόμμα θα ονομάζεται Μέτωπο Ευρωπαϊκής Ρεαλιστικής Ανυπακοής (ΜέΡΑ25).
 
«Το κόμμα του DiEM25 στην Ελλάδα βαπτίστηκε από τα μέλη του κινήματός μας, με την συναίνεση της συντριπτικής πλειοψηφίας, ένα μήνα σχεδόν πριν την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη (Δευτέρα 26η Μαρτίου στην Αθήνα). Όπως συμβαίνει με όλες τις μεγάλες μας αποφάσεις, στην ψηφοφορία συμμετείχαν μέλη μας απ’ όλη την Ευρώπη. Αυτό άλλωστε είναι το «διαφορετικό» που φέρνει το DiEM25 στη πολιτική ζωή της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών: τον αυθεντικά ριζοσπαστικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό διεθνισμό που, εντός του κινήματός μας τουλάχιστον, έχει ήδη γίνει πραγματικότητα», σημειώνει, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρουφάκης στην ανάρτησή του.

Μάλιστα, προσθέτει πως το τρίπτυχό του θα είναι το «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ».