ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επιχειρήσεις
ΕΒΖ: Νέος διευθύνων ο Χρήστος Πούρης, πρόεδρος ο Νίκος Παπαϊωάννου
Ημερομηνία: 20 Ιουλίου 2018 16:11:17


Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο έχει πλέον η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης καθώς στο υπουργείο ανάπτυξης προχώρησαν στον διορισμό του Χρήστου Πούρη ως CEO της εταιρίας και του Νίκου Παπαϊωάννου ως προέδρου.

Σύμφωνα με το euro2day.gr, απομένει το τυπικό μέρος των διορισμών, δηλαδή να αναρτηθεί η απόφαση στο ΓΕΜΗ. Πλέον των δύο στελεχών, στο ΔΣ της ΕΒΖ τοποθετούνται ως μέλη ο Νίκος Αθανασιάδης και ο Δαμιανός Βαρέλης.

Με τη νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου, η EBΖ μπαίνει σε μια νέα περίοδο, κατά την οποία θα διαπραγματευθεί την πώληση της εταιρίας σε στρατηγικό επενδυτή.

Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, ουσιαστικό ενδιαφέρον για την εξαγορά ως συνόλου της εταιρίας έχει εκδηλώσει το fund Innovation Brain του Λούκας Φέκερ, το οποίο βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με την Τράπεζα Πειραιώς, η οποία είναι η βασική πιστώτρια τράπεζα της εταιρείας.

Οσον αφορά το μέλλον των υφιστάμενων εργαζομένων, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, δεν πρόκειται να μείνει κανείς άνεργος από αυτούς ενώ μέχρι να ολοκληρωθεί η πώληση, στην περίπτωση που προκύψει ζήτημα χρηματοδότησης, θα βρεθεί τρόπος να καλυφθεί.