ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επιχειρήσεις
Μειώνει τα δρομολόγια εσωτερικού η Ryanair
Ημερομηνία: 11 Απριλίου 2018 14:47:00


Σε μείωση του δρομολογίου Αθήνα-Θεσσαλονίκη από τρία ημερησίως σε μόλις ένα και σε ακύρωση του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Χανιά προχωρά η Ryanair από 1η Ιουνίου.

Η εταιρεία low cost επικαλούμενη τις υψηλές χρεώσεις στα ελληνικά αεροδρόμια αποφάσισε τη μείωση των δρομολογίων εσωτερικού στην Ελλάδα και τη μεταφορά δύο αεροσκαφών, από Αθήνα και Χανιά, σε βάσεις της στη Γερμανία από την 1η Ιουνίου, όπου και επεκτείνει τις υπηρεσίες της. Μετά την 1η Ιουνίου η βάση της Ryanair στα Χανιά θα κλείσει, με συνέπεια την ακύρωση τεσσάρων πτήσεων χαμηλής συχνότητας από τα Χανιά προς το Κατόβιτσε, το Μέμινγκεν, τη Βενετία Τρεβίσο και το Βίλνιους.

Σύμφωνα με όσα τόνισε στη Voria.gr, ο Διευθυντής Πωλήσεων & Μάρκετινγκ της Ryanair για την Ανατολική Μεσόγειο Νικόλαος Λάρδης ακυρώνονται τα δρομολόγια εσωτερικού Θεσσαλονίκη-Χανιά, Αθήνα-Ρόδος και Αθήνα-Χανιά και μειώνονται μεταξύ άλλων τα δρομολόγια Αθήνα-Θεσσαλονίκης. Η Ryanair θα συνεχίσει τις υπηρεσίες της από Αθήνα προς Μύκονο, Σαντορίνη και Θεσσαλονίκη αυτό το καλοκαίρι.

«Δυστυχώς, οι χρεώσεις των ελληνικών αεροδρομίων, στην πλειοψηφία τους, ενθαρρύνουν τα δρομολόγια μόνο το καλοκαίρι και μόνο σε διεθνείς προορισμούς, τα οποία απαιτούν λιγότερα αεροσκάφη στην Ελλάδα. Συνεπώς, δύο αεροσκάφη θα μεταφερθούν από την Ελλάδα στη Γερμανία, όπου μπορούν να επιτύχουν υψηλότερη απόδοση σε ετήσια βάση. Η Ryanair παραμένει ανοικτή σε συζητήσεις με τους αρμόδιους φορείς εκμετάλλευσης των αεροδρομίων για τη δημιουργία σχεδίου ανάπτυξης, το οποίο θα αφορά όλες τις αεροπορικές εταιρείες, και θα υποστηρίζει πτήσεις καθ’όλο το έτος και θα δικαιολογεί επιπλέον αεροσκάφη με μόνιμη βάση στα ελληνικά αεροδρόμια», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Λάρδης.

Τι απαντά η Fraport

«Η απόφαση της Ryanair να περιορίσει το πτητικό της έργο στην αγορά του εσωτερικού οφείλεται σε επιχειρησιακούς λόγους της εταιρείας» επισημαίνει η Fraport Greece σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας ότι η ίδια σέβεται τις επιχειρησιακές ανάγκες και επιλογές της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας.

«Η Ryanair σε κάθε περίπτωση εξακολουθεί να αποτελεί έναν στρατηγικό συνεργάτη που επιχειρεί στα 9 από τα 14 αεροδρόμια κατέχοντας σημαντικό μερίδιο αγοράς και καταγράφοντας μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια στους διεθνείς προορισμούς» τονίζει η Fraport, συμπληρώνοντας ότι «από την πλευρά μας, προτεραιότητα αποτελεί η εξυπηρέτηση της αυξημένης επιβατικής κίνησης που αναμένουμε φέτος στα αεροδρόμιά μας και οι ενέργειές μας στοχεύουν προς αυτή την κατεύθυνση».