ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επιχειρήσεις
Energean Oil & Gas: Άντλησε 460 εκατ. δολάρια από την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2018 09:38:00


Κεφαλαιοποίηση ύψους 695 εκατ. στερλινών ή 968 εκατ. δολαρίων προσδίδει στην Energean Oil & Gas η αρχική δημόσια εγγραφή της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
 
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ολοκληρώθηκε με επιτυχία η δημόσια προσφορά 72.592.016 νέων κοινών μετοχών, η οποία αντιστοιχεί περίπου στο 47,5% του συνόλου των μετοχών, στην κύρια αγορά του βρετανικού χρηματιστηρίου, με τιμή στα 4,55 βρετανικές λίρες ανά μετοχή. Αντλήθηκε το ποσό των 330 εκατ. στερλινών (460 εκατ. δολαρίων), το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου θα κατευθυνθεί στην ανάπτυξη των θαλάσσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Karish και Tanin στο Ισραήλ.
 
Συνολικά, μετά την έναρξη της ελεύθερης διαπραγμάτευσης, η οποία αναμένεται στις 21 Μαρτίου με το σύμβολο ENOG, η εταιρεία θα διαθέτει 152.823.238 μετοχές. Την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση της επενδυτικής κοινότητας εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, Μαθιός Ρήγας, καλωσορίζοντας τους νέους μετόχους.
 
«Η διαπραγμάτευση των μετοχών της Energean παρέχει στους επενδυτές τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε ένα χαρτοφυλάκιο παραγωγής, ανάπτυξης και έρευνας υδρογονανθράκων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, η οποία καθίσταται όλο και περισσότερο γόνιμη ως προς τον συγκεκριμένο τομέα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε ότι με τις υποδομές που διαθέτει, τις σχέσεις της με τις τοπικές κοινωνίες και με τις μέχρι σήμερα επιδόσεις της, η εταιρεία είναι πολύ καλά τοποθετημένη, ώστε να κεφαλαιοποιεί τις ευκαιρίες που προσδίδουν αξία στους μετόχους της.

Σημειώνεται ότι η Energean υλοποιεί ήδη ένα πλήρως χρηματοδοτημένο πρόγραμμα για την διεύρυνση της χαμηλού κόστους παραγωγής στην Ελλάδα σε βραχυπρόθεσμη βάση. Όσον αφορά στα κοιτάσματα στο Ισραήλ, έχει ήδη υπογράψει συμφωνία χρηματοδότησης του συγκεκριμένου project με τέσσερις διεθνείς τράπεζες.