ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Οικονομία
Ν.Δ.: «Ναι» αλλά με επικρίσεις στην τροπολογία για τα αναδρομικά
Ημερομηνία: 8 Νοεμβρίου 2018 16:11:22


Την απόφαση του κόμματος να υπερψηφίσει την τροπολογία για την καταβολή αναδρομικών γνωστοποίησε ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, επικρίνοντας ωστόσο την κυβέρνηση για «ψηφοθηρία».

«Η κυβέρνηση συμμορφώνεται, επιτέλους, με αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις. Όμως η αναγκαστική συμμόρφωσή της γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση, καθώς τρία χρόνια τώρα αρνήθηκε να τις εφαρμόσει, ενώ είχε το περιθώριο» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας. Υπενθύμισε παράλληλα ότι «η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε καταβάλει το 2014 το 50% των αναδρομικών και αποκαταστήσει τις μισές από τις απώλειες που είχαν υποστεί οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι υλοποιεί την καταβολή «με λάθος τρόπο» γιατί «ενώ η κάλυψη αυτού του ποσού θα έπρεπε να έχει προκύψει από υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, προέρχεται από την υπερφορολόγηση -και αυτών των κλάδων-, την εσωτερική στάση πληρωμών και τη συρρίκνωση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων».

«Για τους δύο αυτούς λόγους, είναι προφανές ότι η σημερινή απόφαση ελήφθη από την κυβέρνηση για ψηφοθηρικούς λόγους εν όψει της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές. Παρ’ όλα αυτά η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει τη σχετική τροπολογία, όπως είχε δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους εκπροσώπους των κλάδων αυτών» κατέληξε ο βουλευτής της Ν.Δ.