ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Οικονομία
Σπίρτζης κατά ΤΑΙΠΕΔ για καθυστερήσεις στις αποκρατικοποιήσεις
Ημερομηνία: 16 Μαϊου 2018 14:04:27


Ευθύνες στο ΤΑΙΠΕΔ επέρριψε ο υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης για τις καθυστερήσεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Ειδικότερα ο κ. Σπίρτζης, με αφορμή το θέμα του διαχωρισμού της Εγνατίας Οδού για το οποίο είχε σήμερα εκτενή συζήτηση με τους επικεφαλής των θεσμών στο Χίλτον καταφέρθηκε κατά της διοίκησης του Ταμείου κατηγορώντας το ότι αυτό ευθύνεται για την ολιγωρία που υπάρχει στην ολοκλήρωση του.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών ο υπ. Υποδομών, ο οποίος στο παρελθόν καταφερόταν κατά των ιδιωτικοποιήσεων υπογράφοντας όμως τις αποφάσεις με δάκρυα και «πόνο ψυχής», όπως έλεγε, εμφανίστηκε ως ο καλύτερος εφαρμοστής του προγράμματος των ιδιωτικοποιήσεων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά «αν το διαγωνισμό τον έκανε το υπουργείο τώρα θα είχε τελειώσει. Μάλλον στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν τεχνοκρατική ανεπάρκεια. Από το 2010 κάνει αυτό τον διαγωνισμό».

Ο κ. Σπίρτζης έσπευσε να συγκρίνει μάλιστα το διαγωνισμό για το Καστέλι με το διαγωνισμό που διενεργεί το ΤΑΙΠΕΔ για το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος». «Θα δείτε ότι το Καστέλι πήγε αναλογικά καλύτερα από το 'Ελ. Βενιζέλος'», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Όσον αφορά την Εγνατία ο κ. Σπίρτζης ανέφερε πως στη συνάντηση με τους θεσμούς εξετάστηκαν τα θέματα της διασύνδεσης των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων και προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διασύνδεση στο ίδιο σύστημα και με άλλες βαλκανικές χώρες. Όπως είπε, όταν για παράδειγμα θα μπαίνει ένα φορτηγό από ξένη χώρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρονικά διόδια αμέσως το σύστημα θα τον αναγνωρίζει από που έρχεται.