ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Πληροφοριακό Υλικό
Συνέδρια

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Απρίλιος 2019

Hunan Economy and Trade Promotion Conference – Αθήνα, 1 Απριλίου 2019, 16:00

Ο Κινεζο-Ελληνικός Σύνδεσμος Οικονομικής και Πολιτικής Ανάπτυξης, εν όψει της επίσκεψης αξιωματούχων της επαρχίας Hunan στην Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από επιχειρηματική αποστολή, διοργανώνει συνέδριο την Δευτέρα 1 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Intercontinental, στις 16:00 με θέμα «Hunan Economy and Trade Promotion Conference». Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες συνεργασίας και ανάπτυξης των εμπορικών σχέσεων μεταξύ της χώρας μας και της επαρχίας Hunan, ενώ στο 2ο μέρος θα πραγματοποιηθούν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β). Σε περίπτωση που θα σας ενδιέφερε να συμμετάσχετε σε αυτές τις συναντήσεις παρακαλούμε πολύ συμπληρώστε και στείλτε μας μέχρι την Παρασκευή, 29/03/2019, συμπληρωμένο το registration form που σας επισυνάπτουμε, προκειμένου να την προωθήσουμε στους διοργανωτές. Παρακαλούμε οι αιτήσεις να αποσταλούν στην διεύθυνση: promotion@enterprisegreece.gov.gr  . Για περισσότερες πληροφορίες: κα. Τρυποσκούφη, 210 3355778.

Πορεία προς το μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές

Η πρόεδρος κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Πορεία προς το μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στο Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Σύνταγμα. Προσέλευση Συμμετεχόντων: 9:00, Πέρας Εκδήλωσης: 18:00. Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και πληροφορίες: κα. Μάχη Φιλιπποπούλου 210 3641221, κα. Βούλα Καλδέλη 210 5221515. Δηλώστε συμμετοχή πατώντας: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5OLmmC25eM22nGm2SlL8MkIq4SgdohizciO-ZF_OBEXS8og/viewform?vc=0&c=0&w=1

Balkan Forum- Thessaloniki, 5-6/04/2019

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης) διοργανώνεται το πρώτο διεθνές forum με τίτλο «ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΈΣ & ΔΙΚΤΥΑ ΣΥΝΑΝΑΠΤΥΞΗΣ – ΜΟΧΛΟΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ», το οποίο θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (Συνεδριακό Κέντρο «Αιμίλιος Ριάδης», ΔΕΘ HELEXPO), το διήμερο Παρασκευή 5 και Σάββατο 6 Απριλίου 2019. Ο κύριος σκοπός του Forum είναι η προώθηση της διαβαλκανικής συνεργασίας στα πεδία των υποδομών, της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής στρατηγικής 2020 αλλά και της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Δυτικά Βαλκάνια. (Παρακαλείσθε κατά την προσέλευσή σας να προσκομίσετε το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας και το αποδεικτικό της εγγραφής σας). Για περισσότερες πληροφορίες: site: www.balkanforunthess.com , τηλ: 2311 820520, email: info@btf.gr  .

Arrhythmias Update 2019

Ενημερωθείτε για όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καρδιά στη Ημέρα για το Κοινό στις 6 Απριλίου 2019 και ώρα 10:00-11:15 στο Macedonia Palace Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Arrhythmias Update 2019 που διοργανώνει η 3η Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική Α.Π.Θ σε συνεργασία με την Ελληνική Ρυθμολογική Εταιρεία. Για περισσότερες πληροφορίες: site: http://www.medevents.gr/  , email: info@medevents.gr  , τηλ: 2310 474 400.

Ελληνορωσικές εμπορικές σχέσεις: διευρύνοντας επιχειρηματικούς ορίζοντες και εξαγωγικές πρακτικές

Το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει στην Θεσσαλονίκη το συνέδριο με θέμα: «Ελληνορωσικές εμπορικές σχέσεις: διευρύνοντας επιχειρηματικούς ορίζοντες και εξαγωγικές πρακτικές», υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Θεσσαλονίκη. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Απριλίου 2019 στο ξενοδοχείο Grand Hotel και θα έχει ως αντικείμενο την ενημέρωση ελληνικών επιχειρήσεων στα θέματα εξαγωγικών διαδικασιών όπως πιστοποιήσεις, εκτελωνισμός, μεταφορές, αποθήκευση κ.α και επιχειρηματικό networking. Η συμμετοχή για τα Μέλη του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου είναι δωρεάν με προϋπόθεση ενεργής συνδρομής για το έτος 2019. Τα στοιχεία επικοινωνίας με το παράρτημα του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στην Θεσσαλονίκη είναι: 2310 556989, κ. Κωνσταντίνος Πορτοκάλης.

Athens EU Model 2019: Management of Contemporary refugee and migratory flows-
CALL FOR APPLICATIONS, 8-11 Απριλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η Europe Direct, φιλοξενούμενη από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την διοργάνωση το « Athens EU Model 2019», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του τμήματος( Αιόλου 42-44, Μοναστηράκι, Ιστορικό Κέντρο Αθηνών). Το Συνέδριο είναι μία 4ήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόσκληση αφορά 65 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές προχωρημένου επιπέδου, καθώς επίσης και πτυχιούχους ξένων πανεπιστημίων από διάφορους επιστημονικούς τομείς.To κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ/άτομο. Η προθεσμία λήξης των αιτήσεων είναι στις 10 Φεβρουαρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: http://en.eeep.pspa.uoa.gr/  και το e-mail: eeep.pspa@gmail.com  .

Πορεία προς το μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές

Η πρόεδρος κα. Χριστίνα Σακελλαρίδη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ) σας προσκαλούν στο Διεθνές Συνέδριο με θέμα: «Πορεία προς το μέλλον: Ανάπτυξη με επίκεντρο τις Εξαγωγές», την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019 στο Ξενοδοχείο Electra Metropolis Athens, Σύνταγμα. Προσέλευση Συμμετεχόντων: 9:00, Πέρας Εκδήλωσης: 18:00. Για την επιβεβαίωση της συμμετοχής σας και πληροφορίες: κα. Μάχη Φιλιπποπούλου 210 3641221, κα. Βούλα Καλδέλη 210 5221515. Δηλώστε συμμετοχή πατώντας: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe5OLmmC25eM22nGm2SlL8MkIq4SgdohizciO-ZF_OBEXS8og/viewform?vc=0&c=0&w=1


Επιχειρηματικό Οικονομικό Πολυσυνέδριο «MONEY SHOW» στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019

Το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για ακόμη μία χρονιά το επιχειρηματικό οικονομικό πολυσυνέδριο «MONEY SHOW», το οποίο θα λάβει χώρα στις 12,13 και 14 Απριλίου 2019 στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης. Κεντρικός στόχος του Money Show είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων, των εδραιωμένων αλλά και των νέων αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων ώστε να προαχθεί και να επιταχυνθεί ο παράγοντας καινοτομία επιτρέποντας την ανάδειξη νέων κλάδων και αγορών. Οι κύριοι τομείς που θα προβληθούν στο φετινό συνέδριο θα είναι: Τεχνολογία, Γεωργία και Αγροδιατροφική, Ενέργεια και Περιβάλλον, Υποδομές, Τουρισμός ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης ως Μητροπολιτική Περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες: site: http://www.moneyshow.org/  .

«Οπτικοακουστικά Μέσα, Τουρισμός, Ναυτιλία»- 13 Απριλίου 2019

Στο πλαίσιο της τριμερούς Συνεργασίας «Μεσόγειος: Η δική μας Θάλασσα, η δική μας Πατρίδα» μεταξύ Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου, διοργανώνεται το Σάββατο 13 Απριλίου 2019 και ώρα 09:00 επιχειρηματικό Συνέδριο με θέμα «Οπτικοακουστικά Μέσα, Τουρισμός, Ναυτιλία», στην Αίθουσα Συνεδρίων του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου & της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

6th Technology Forum, 15 Απριλίου 2019

Στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί οι φορείς της περιοχής μας, είναι σημαντικό να παράγουν καινοτόμα προϊόντα με διεθνή απήχηση. Στη διαδικασία της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων σημαντική είναι η συνεισφορά των Παραγωγικών φορέων (Εταιρίες πληροφορικής & Βιομηχανίες), και των Ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς) για την αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που διαθέτουν οι προαναφερθέντες φορείς και για να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ τους. Με βάση τα παραπάνω, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), η Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης)(ΥΜΑΘ), το ICT Clusters Δίκτυο Βαλκανίων, Μαύρης Θάλασσας και Βαλτικής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) οργανώνουν το 6th Technology Forum (http://www.technology-forum.eu/  ) στην Θεσσαλονίκη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στις 15/04/2019, 9:00-18:00.

Μάιος 2019

Wine & Currant Marketing Forum, 09.05.2019

To Ελληνογερμανικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με την εταιρεία- μέλος του, BASF Ελλάς ΑΒΕΕ, και την τράπεζα Πειραιώς, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διοργανώνει το «Wine & Currant Marketing Forum», για την προώθηση των ελληνικών κρασιών και της σταφίδας στη γερμανική αγορά. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2019 στο ξενοδοχείο Domotel Kastri, Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας, Νέα Ερυθραία. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και για την δήλωση συμμετοχής: https://griechenland.ahk.de/gr/ekdiloseis/plirofories-ekdilosis/wine-currant-marketing-forum/Σεπτέμβριος 2019

The 2019 European Triple Helix Congress, 30th of September-1st of October 2019- Thessaloniki, Greece

To Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Triple Helix 2019», που αφορά την Υπεύθυνη Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα (ETHAC2019), έχει ανοίξει την περίοδο αιτήσεων. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι τώρα ανοιχτή για περιλήψεις εργασιών (ακαδημαικών, βιομηχανικών, διαμόρφωσης πολιτικής), αφισών, εργαστηρίων & συνεδριάσεων. Προθεσμία έως 25 Φεβρουαρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες: site: https://www.triplehelixcongress.com/  , e-mail: contact@triplehelixcongress.com  , τηλ: 0030 6989842708

Οκτώβριος 2019

Το 2ο διεθνές συνέδριο αγροτεχνολογίας AgriBusiness Forum για τον εκσυγχρονισμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της αγροδιατροφικής αλυσίδας στην ψηφιακή εποχή, διεξάγεται στις Σέρρες 31/10-2/11/2019

Κόμβος δικτύωσης, προώθησης συνεργασιών και διατομεακής ενημέρωσης από διακεκριμένα στελέχη της ελληνικής, ευρωπαϊκής και διεθνούς γεωργίας, το συνέδριο αναδεικνύει, το μέλλον της παραγωγής, επεξεργασίας και διανομής γεωργικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας σε συνέδρους υψηλού επιπέδου από καινοτόμες επιχειρήσεις, αγρότες, παραγωγούς, τράπεζες και φορείς του ιδιωτικού & δημοσίου τομέα. Οι συνεδρίες αιχμής του AgriBusiness Forum επικεντρώνονται στην ευφυή γεωργία, στις νέες τεχνολογίες, στα logistics, στα χρηματοδοτικά εργαλεία, στη νέα ΚΑΠ, στην ενέργεια, πιστοποίηση, στην ασφάλεια των τροφίμων και στην διασύνδεση επιστήμης-έρευνας και αγοράς. Eγγραφές από 1/4/2019.
Περισσότερες πληροφορίες:* Κα Μάγκου Χριστίνα, christina.mangou@geo-routes.com , * Κα Κωστοπούλου Ελενα, sales@geo-routes.com  .


ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ
 
Απρίλιος 2019

Zagreb Invest 2019- Ζάγκρεμπ, 15 Απριλίου 2019, Westin Hotel (Crystal Hall, ground floor)

Το Συνέδριο «Zagreb Invest» προσφέρει την δυνατότητα να φέρει σε επαφή επιχειρηματίες και ενδιαφερομένου με τους τοπικούς ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς, επενδυτές, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πολυεθνικές, νομικούς συμβούλους και συμβούλους επιχειρήσεων. Τα πάνελ θα συζητήσουν:
• Ποια είναι η τιμή των ακινήτων, των εργοστασίων και των βιομηχανικών υποδομών;
• Διευκρίνηση των φορολογικών κινήτρων και των επενδυτικών κινήτρων κάτω των 5 εκατ. Ευρώ
• Ποιοι είναι κατάλληλοι στο να βοηθήσουν στην προετοιμασία ενός επενδυτικού πλάνου;
• Ποιοι είναι οι μισθοί, η αγορά εργασίας και τα απαραίτητα προσόντα του εργατικού δυναμικού;
Επιπλέον ευκαιρίες: Β2Β συναντήσεις με 20 επενδυτικές εταιρείες/ Παρουσίαση επενδυτικών συμφερόντων
Κόστος συμμετοχής: 320 ευρώ. Συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Ο δεύτερος και ο τρίτος συμμετέχων από την ίδια εταιρεία έχει έκπτωση 30%. Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ +385 1 6329 111, email: office@innivest.eu  .