ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Πληροφοριακό Υλικό
Συνέδρια

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ιανουάριος 2019

15th Athens Digital Arts Festival/ Open Call for Entries, 15 Ιανουαρίου 2019

Το 15ο Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival, σας προσκαλεί να υποβάλλετε τις προτάσεις σας για την επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2018 στην Αθήνα, με θέμα «The World is a Hologram». Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι στις 15 Ιανουαρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες: site: http://2019.adaf.gr/?lang=el  , τηλ: +302103230005, e-mail: info@adaf.gr

Φεβρουάριος 2019

Ευρωπαϊκό Συνέδριο Κυκλικής Οικονομίας: «Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ», 31 Ιανουαρίου και 01 Φεβρουαρίου 2019

Το συνέδριο διεξάγεται στα πλαίσια της 11ης Διεθνούς Εκθέσεως Zootechnia – Helexpo, εντός της ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης», στις 31 Ιανουαρίου και 01 Φεβρουαρίου 2019 και θα αναδείξει σημαντικά θέματα, όπως:
-Την Εφαρμογή της Κυκλικής Οικονομίας στην γεωργία και στον αγροδιατροφικό τομέα.
-Τα οφέλη που προκύπτουν από την αλλαγή του επικρατούντος μοντέλου της γραμμικής οικονομίας και κατασπατάλησης των πόρων και κατά πόσο η αλλαγή της υφισταμένης καταστάσεως θα οδηγήσει σε ανάπτυξη και περισσότερες θέσεις εργασίας.
-Καινοτόμες πρακτικές και νέες κατευθύνσεις στην αειφόρο γεωργία και κτηνοτροφία (βιοκαλλιέργειες, εναλλακτικές καλλιέργειες, νέες καλλιέργειες, καινοτόμα διαχειριστικά εργαλεία που αυξάνουν την παραγωγικότητα και το ετήσιο αγροτικό εισόδημα) και που επικρατούν σε χώρες της Ε.Ε.
-Επιχειρηματικά Μοντέλα και βέλτιστες εταιρικές πρακτικές.
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.agrocircle.net/  .

Απρίλιος 2019

Athens EU Model 2019: Management of Contemporary refugee and migratory flows-
CALL FOR APPLICATIONS, 8-11 Απριλίου 2019

Το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκής Ενοποίησης και Πολιτικής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και η Europe Direct, φιλοξενούμενη από το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν την διοργάνωση το « Athens EU Model 2019», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 8-11 Απριλίου 2019 στις εγκαταστάσεις του τμήματος( Αιόλου 42-44, Μοναστηράκι, Ιστορικό Κέντρο Αθηνών). Το Συνέδριο είναι μία 4ήμερη προσομοίωση δύο οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρόσκληση αφορά 65 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές προχωρημένου επιπέδου, καθώς επίσης και πτυχιούχους ξένων πανεπιστημίων από διάφορους επιστημονικούς τομείς.To κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50 ευρώ/άτομο. Η προθεσμία λήξης των αιτήσεων είναι στις 10 Φεβρουαρίου 2019. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: http://en.eeep.pspa.uoa.gr/  και το e-mail: eeep.pspa@gmail.com  .


Επιχειρηματικό Οικονομικό Πολυσυνέδριο «MONEY SHOW» στις 12, 13 και 14 Απριλίου 2019

Το Ελληνο-Ιταλικό Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, για ακόμη μία χρονιά το επιχειρηματικό οικονομικό πολυσυνέδριο «MONEY SHOW», το οποίο θα λάβει χώρα στις 12,13 και 14 Απριλίου 2019 στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης. Κεντρικός στόχος του Money Show είναι η δημιουργία ενός υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσα από την ουσιαστική σύμπραξη των κρατικών φορέων, των εδραιωμένων αλλά και των νέων αναπτυσσόμενων επιχειρήσεων ώστε να προαχθεί και να επιταχυνθεί ο παράγοντας καινοτομία επιτρέποντας την ανάδειξη νέων κλάδων και αγορών. Οι κύριοι τομείς που θα προβληθούν στο φετινό συνέδριο θα είναι: Τεχνολογία, Γεωργία και Αγροδιατροφική, Ενέργεια και Περιβάλλον, Υποδομές, Τουρισμός ενώ θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην μελλοντική εξέλιξη της Θεσσαλονίκης ως Μητροπολιτική Περιοχή. Για περισσότερες πληροφορίες: site: http://www.moneyshow.org/  .

6th Technology Forum, 15 Απριλίου 2019

Στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον, προκειμένου να είναι ανταγωνιστικοί οι φορείς της περιοχής μας, είναι σημαντικό να παράγουν καινοτόμα προϊόντα με διεθνή απήχηση. Στη διαδικασία της παραγωγής καινοτόμων προϊόντων σημαντική είναι η συνεισφορά των Παραγωγικών φορέων (Εταιρίες πληροφορικής & Βιομηχανίες), και των Ερευνητικών οργανισμών (Πανεπιστήμια & Ερευνητικοί φορείς) για την αξιοποίηση της γνώσης και των τεχνολογικών εργαλείων που διαθέτουν οι προαναφερθέντες φορείς και για να αναπτυχθούν συνεργασίες μεταξύ τους. Με βάση τα παραπάνω, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΚΜ), το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), η Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας (ΑΖΚ), η Ελληνική Εταιρεία Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), το Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ), το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΨΗΠΤΕ), το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ (ΔΠ), το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙΠΑΕ), ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), η Enterprise Greece (EG), το Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας-Θράκης)(ΥΜΑΘ), το ICT Clusters Δίκτυο Βαλκανίων, Μαύρης Θάλασσας και Βαλτικής, ο Δήμος Θεσσαλονίκης (ΔΘ), ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) και η Ελληνική Εταιρεία Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΠΥ) οργανώνουν το 6th Technology Forum (http://www.technology-forum.eu/  ) στην Θεσσαλονίκη, στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στις 15/04/2019, 9:00-18:00.

Σεπτέμβριος 2019

The 2019 European Triple Helix Congress, 30th of September-1st of October 2019- Thessaloniki, Greece

To Ευρωπαϊκό Συνέδριο «Triple Helix 2019», που αφορά την Υπεύθυνη Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα (ETHAC2019), έχει ανοίξει την περίοδο αιτήσεων. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 30 Σεπτεμβρίου με 1 Οκτωβρίου 2019 στην Θεσσαλονίκη. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι τώρα ανοιχτή για περιλήψεις εργασιών (ακαδημαικών, βιομηχανικών, διαμόρφωσης πολιτικής), αφισών, εργαστηρίων & συνεδριάσεων. Προθεσμία έως 25 Φεβρουαρίου 2019. Περισσότερες πληροφορίες: site: https://www.triplehelixcongress.com/  , e-mail: contact@triplehelixcongress.com  , τηλ: 0030 6989842708ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Φεβρουάριος 2019

Save the date- Επενδυτικό Φόρουμ για τη Χρηματοδότηση της Ενεργειακής Απόδοσης, στις 19-20 Φεβρουαρίου 2019

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει Επενδυτικό Φόρουμ Συμφωνίας Δημάρχων με θέμα: «Χρηματοδότηση για την Ενεργειακή Απόδοση», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 19-20 Φεβρουαρίου 2019, στις Βρυξέλλες. Στο συνέδριο θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών από την πρωτοβουλία της Συμφωνίας Δημάρχων, εν δυνάμει επενδυτών και εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το συνέδριο έχει ως στόχο να ενώσει πόλεις, βιομηχανίες και χρηματοοικονομικούς φορείς για την εύρεση επιτυχημένων πρακτικών και λύσεων απέναντι στις κοινές προκλήσεις.
Για περισσότερες πληροφορίες: site: https://www.interregeurope.eu/news-and-events/event/1459/covenant-of-mayors-investment-forum/ , τηλ: +33 328 144 100.


Μάρτιος 2019

Διεθνές Συνέδριο PDAC (Prospectors and Developers Association of Canada Convention) στις 3-6 Μαρτίου, στο Τορόντο

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έχει παρουσία στο Διεθνές Συνέδριο PDAC 2019 με ένα περίπτερο. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις επιχειρηματικής δικτύωσης. Περισσότερες πληροφορίες: site: https://www.pdac.ca/  , e-mail: info@pdac.ca , τηλ: 416 362 1969.

13th ARABIC – TURKISH REAL ESTATE SUMMIT, στις 23-24 Μαρτίου 2019, στην Κωνσταντινούπολη

Το 13ο Αραβο- Τουρκικό Συνέδριο Ακινήτων πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 23-24 Μαρτίου 2019, στο Hilton Convention Center, στην Κωνσταντινούπολη της Τουρκίας. Το συνέδριο πραγματοποιείται εδώ και 12 χρόνια συγκεντρώνοντας αγοραστές, πωλητές και επενδυτές μαζί σε όλες τις Β2Β συναντήσεις. Παράλληλα με τους αγοραστές της Τουρκίας, η εκδήλωση φιλοξενεί και αγοραστές από το Κατάρ, το Ιράν, το Ιράκ, τη Σαουδική Αραβία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Αζερμπαϊτζάν, το Γκόρνταν και τη Ρωσία. Ακόμα, η εκδήλωση θα φιλοξενήσει κορυφαίες εταιρείες επενδύσεων σε ακίνητα, πρακτορεία και αντιπροσωπείες αγοραστών από τις χώρες του Κόλπου.
Για περισσότερες πληροφορίες: site: http://www.realestatefairturkey.org/en/index.php , τηλ: +90 212 219 94 95, e-mail: info@jnrorg.com