ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

2010
Άρθρο του προέδρου του ΒΕΘ, Σωτήρη Μαγόπουλου
"Επιλέγουμε ελληνικά προϊόντα"
Την ώρα που η ύφεση χτυπά απειλητικά την πόρτα της χώρας, η στροφή στα ελληνικά προϊόντα αποτελεί μονόδρομο. Η μεγάλη πρόκληση στην περίοδο της κρίσης με τη μείωση της κατανάλωσης να πλήττει την αγορά, είναι να περικοπούν πόροι από τις εισαγωγές και όχι από τα εγχώρια προϊόντα και υπηρεσίες. Ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση είναι η αύξηση των εξαγωγών, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει το στοίχημα των επόμενων ετών ώστε να αναπροσαρμόσουμε το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας. Είναι γεγονός ότι τα ξένα προϊόντα έχουν κατακλύσει την ελληνική αγορά. Η απάντησή σε αυτή την πρακτική; «Αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα και στηρίζουμε τους Έλληνες παραγωγούς και βιοτέχνες».
Αίτημα για νέα παράταση της προθεσμίας για τα προγράμματα του ΤΕΜΠΜΕ

Επιστολή στον Υπ. Οικονομικών και Υπ. Οικονομίας -Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για παράταση της προθεσμίας του προγράμματος του ΤΕΜΠΜΕ για την κάλυψη ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων

Αίτημα του ΒΕΘ για παράταση του Ν.3816/2010
“Το ΒΕΘ με επιστολή του στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας ζητάει παράταση του Ν. 3816/2010, σχετικά με ρύθμιση επαγγελματικών και επαγγελματικών οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα”
Επιστολή ΒΕΘ για την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-2013
Επιστολή του ΒΕΘ προς τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη , σχετικά με την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013
 
Κύριε Υπουργέ,
Ο επιχειρηματικός κόσμος της πόλης μας και συγκεκριμένα τα μέλη του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης που είναι μικρομεσαίες μεταποιητικές επιχειρήσεις βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης.
Επιστολή ΒΕΘ για τον κρατικό προϋπολογισμό
Ενόψει της κατάθεσης προς ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού έτους 2011, κρίνουμε σκόπιμο να καταθέσουμε τις θέσεις του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης – θέσεις στηριγμένες στην εμπειρία των επιχειρήσεων - με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της οικονομίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η βασική συνιστώσα των θέσεων του Β.Ε.Θ. παραμένει  στους παρακάτω βασικούς άξονες :
Επιστολή σχετικά με τα μπλόκα των αγροτών

«Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, την κ. Μπατζελή,  την κ.Κατσέλη,  τον κ. Παπακωνσταντίνου &  τον κ. Καστανίδη σχετικά με τα μπλόκα των αγροτών.»

Επιστολή του Β.Ε.Θ. σχετικά με το ΕΣΠΑ 2007-2013
«Επιστολή του ΒΕΘ στη Γεν. Γραμματέα Περιφέρειας  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λιονή σχετικά με το ΕΣΠΑ 2007-2013.»
Θέσεις του ΒΕΘ για το ασφαλιστικο
Επιστολή του Β.Ε.Θ. προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, σχετικά με τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος
Κοινή Επιστολή ΒΕΘ , ΕΒΕΘ και ΕΕΘ προς την Υπουργό κ. Κατσέλη
Αξιότιμη κα Υπουργέ,
H αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013 από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις συμβάλλει σημαντικά στην προσπάθεια του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξής τους, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους. Ιδιαίτερα σήμερα, που οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες της χρηματοπιστωτικής κρίσης και των απαιτούμενων μέτρων που πρέπει να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπισή της.
Οι Θέσεις – Προτάσεις του ΒΕΘ για τα νέα φορολογικά μέτρα

«Οι Θέσεις – Προτάσεις του ΒΕΘ για τα νέα φορολογικά μέτρα Επιστολές στους  Υπουργούς Οικονομικών & Ανταγωνιστικότητας»

2 σελίδες: 1, 2
Ανά σελίδα