ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2019
Στο ΒΕΘ ο γενικός γραμματέας Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Γ. Μπρατάκος
Ημερομηνία: 15 Μαϊου 2019 14:30:00


Την ανάγκη δημιουργίας ενός σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος επισήμανε κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιο Καπνοπώλη ο γγ Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Γιάννης Μπρατάκος.
 
Όπως τόνισε ο κ. Μπρατάκος η στόχευση της ΝΔ είναι προς αυτή την κατεύθυνση ενώ πρόθεσή της μεταξύ άλλων είναι: η ενίσχυση των ΜμΕ, η επιβράβευση των συνεπών επιχειρηματιών, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.

«Μέχρι σήμερα η ακολουθούμενη οικονομική πολιτική, προκάλεσε και προκαλεί τριγμούς στην επιχειρηματικότητα» ανέφερε ο κ. Καπνοπώλης, ο οποίος υπογράμμισε μεταξύ άλλων την ανάγκη: μείωσης του ΕΝΦΙΑ, επιστροφής του ΦΠΑ εντός 30 ημερών, άμεσης αποπληρωμή των οφειλών του δημοσίου προς ιδιώτες, βελτίωσης των συνθηκών χρηματοδότησης της πραγματικής οικονομίας, υλοποίησης εθνικής πολιτικής για τη μεταποίηση, δημιουργίας χρηματοδοτικών εργαλεία, με κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαιτερότητες της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά και την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά, ουσιαστικής επίλυσης, προς όφελος των ελληνικών επιχειρήσεων, σημαντικών ζητημάτων που έχουν ανακύψει μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως αυτό των εμπορικών σημάτων.