ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Δελτία Τύπου 2018
ΒΕΘ: Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών
Ημερομηνία: 21 Ιανουαρίου 2019 13:26:08


Την κάθετη αντίθεση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λίγα 24ωρα πριν οδηγηθεί προς κύρωση, καθώς κατατέθηκε το Σάββατο στη Βουλή, εκφράζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Πρόκειται για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία που γεννά ένα συνονθύλευμα διεκδικήσεων από τους Σκοπιανούς, ενισχύοντας το μεγαλοϊδεατισμό τους. Η Συμφωνία των Πρεσπών, εκτός από τα μείζονα εθνικά θέματα που δημιουργεί, στα ελάσσονα, δεν δίνει στην ελληνική πλευρά ούτε οικονομικά, ούτε επιχειρηματικά, κάποια προστιθέμενη αξία, αντιθέτως μας αφαιρεί. Από την πρώτη στιγμή της υπογραφής της Συμφωνίας ο επιχειρηματικός κόσμος και δη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μέσα από σειρά προτάσεων, εξέφρασε τον προβληματισμό του» αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης .

Εστιάζοντας στο θέμα της εμπορικής ονομασίας, των εμπορικών σημάτων και της επωνυμίας των προϊόντων της μακεδονικής γης, ο κ. Καπνοπώλης σημειώνει πως «η Συμφωνία των Πρεσπών, τα αφήνει σε πλήρη αοριστία, γεγονός που δημιουργεί έντονη ανησυχία στον επιχειρηματικό κόσμο». «Η συμφωνία περιχαρακώνει τη Μακεδονία ως μία περιφέρεια και δημιουργεί ένα κράτος με την ονομασία αυτή, παρέχοντας του με τον τρόπο αυτό περισσότερα προνόμια» σχολιάζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ.

«Οι 300 της Βουλής και δη η κυβέρνηση δεν μπορούν να αγνοούν τη λαϊκή βούληση. Η βέλτιστη λύση θα ήταν η διενέργεια δημοψηφίσματος. Η κυβέρνηση, οφείλει να ζητήσει τώρα την άποψη του ελληνικού λαού για αυτή την απαράδεκτη, εθνικά, συμφωνία» τονίζει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, επισημαίνοντας πως «πρόκειται για μία κακή συμφωνία, που δεν λύνει παλιά προβλήματα, αντίθετα θα πυροδοτήσει καινούργια.

Η κυβέρνηση ελαφρά τη καρδία παραχωρεί ταυτότητα και γλώσσα στους Σκοπιανούς, αναζητώντας την ίδια ώρα και άλλους πρόθυμους βουλευτές, από άλλα κόμματα προκειμένου να ψηφισθεί, η Συμφωνία των Πρεσπών από το ελληνικό κοινοβούλιο. Εύχομαι έστω και την ύστατη στιγμή να πρυτανεύσει η λογική και να μην βρεθεί ο κατάλληλος αριθμός των βουλευτών για την ψήφιση της».

Αναφερόμενος στο χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο, στην Αθήνα, που αμαυρώθηκε από την αλόγιστη χρήση χημικών ο κ. Καπνοπώλης επισημαίνει πως «με τη χθεσινή κοσμοσυρροή στο Σύνταγμα, ο ελληνικός λαός απέδειξε περίτρανα ότι διαθέτει φωνή και απαιτεί να ακουστεί από τους κυβερνώντες».