ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

Επιμελητήριο
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΠΝΟΠΩΛΗΣ
Πρόεδρος

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΠΝΟΠΩΛΗΣ

Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης


Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκίνησε να εργάζεται από την εφηβική του ακόμα ηλικία δίπλα στον εμπειροτεχνίτη πατέρα του, με αποτέλεσμα να αγαπήσει το επάγγελμα του κατασκευαστή και να αφοσιωθεί σε αυτή την τέχνη από πολύ νεαρή ηλικία. Ακολούθησε σπουδές τόσο στην μηχανολογία, όσο και στον σχεδιασμό με σκοπό να συνδυάσει την εμπειρία με την επιστημονική γνώση.

Σήμερα είναι ένας από τους δύο ιδρυτές της INOX STEEL TECHNICAL, που δραστηριοποιείται στον τομέα των μηχανολογικών κατασκευών για τη βιομηχανία γάλακτος και τροφίμων και εδρεύει στη Σίνδο. Είναι διευθυντής του τμήματος Πωλήσεων και Ανάπτυξης, του τμήματος Δημοσίων Σχέσεων καθώς και υπεύθυνος του τμήματος Μελέτης και Σχεδιασμού της εταιρείας.

Αγαπώντας τα κοινά και θέλοντας να συμβάλλει στην ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας ο κ. Καπνοπώλης υπήρξε επί σειρά ετών ενεργό μέλος του ΒΕΘ, ενώ το Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου. Ανέλαβε τα ηνία του ΒΕΘ στις 16 Απριλίου του τρέχοντος έτους με στόχο το όφελος του επιχειρηματία.