ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 1940

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ Β.Ε.Θ.
Ημερομηνία: 7 Απριλίου 2017 11:32:22


images/site/1000/851726031_mhtrvo_diamesolabhtvn_newa.xlsx

   
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ;
Διαμεσολάβηση είναι ένα τρόπος Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών, κατά τη διάρκεια του οποίου τα αντιμαχόμενα μέρη προσπαθούν να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση για τη διευθέτηση της διαφοράς τους, που θα έχει ως βάση τα πραγματικά συμφέροντά τους. Τη διαδικασία συντονίζει και υποβοηθά ένας Διαμεσολαβητής ειδικά εκπαιδευμένος και πιστοποιημένος, ο οποίος όμως δεν μπορεί να αποφασίζει ο ίδιος.
 ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗΣ;
Ο Διαμεσολαβητής είναι οιοσδήποτε απόφοιτος ΑΕΙ και ΤΕΙ, έχει παρακολουθήσει την εκπαίδευση ενός από τους φορείς εκπαίδευσης στη χώρα μας, έχει αποκτήσει τον διεθνή τίτλο της διαπίστευσής του ως Διαμεσολαβητής, και έχει επικυρώσει τη διαπίστευσή του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετά από προφορικές και γραπτές εξετάσεις. Οι Διαμεσολαβητές που έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της Διαπίστευσής τους εγγράφονται στο ενιαίο Μητρώο Διαμεσολαβητών του ΥΔΔΑΔ και μπορούν να ανευρεθούν στο οικείο site του Υπουργείου.
ΑΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΣΑΓΩ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να πράξει κάποιος που έχει μία διαφορά, είναι να ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ από τους αρμόδιους φορείς και να μάθει αν η υπόθεσή του υπάγεται στη Διαμεσολάβηση. Αμέσως μετά πρέπει να βρει έναν Διαμεσολαβητή ο οποίος θα εξετάσει αν δέχεται και η άλλη πλευρά να υπαχθεί στη διαδικασία. Αν υπάρξει θετική απάντηση από όλες τις πλευρές, υπογράφουν όλοι το Σύμφωνο Υπαγωγής στη Διαμεσολάβηση και πλέον δεσμεύονται από το απόρρητο και την εμπιστευτικότητα. Ο Διαμεσολαβητής θα τους εξηγήσει όλα τα βήματα που θα ακολουθήσουν ένα προς ένα μέχρι τη συμφωνία ή μη .
ΑΝ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΙ ΚΕΡΔΙΖΩ;
Η συμφωνία μπορεί να κατατεθεί την ίδια ημέρα στο Μονομελές Πρωτοδικείο του τόπου της Διαμεσολάβησης και αποκτά αμέσως εκτελεστότητα χωρίς να περιμένουμε τα αποτελέσματα των πρωτόδικων και εφετειακών αποφάσεων.
ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΞΩ ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΙ ΚΑΝΩ;
Αν δεν μπορέσουν τα μέρη να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στη δικαστική οδό ΧΩΡΙΣ όμως να μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν κανένα στοιχείο της Διαμεσολάβησης λόγω του απορρήτου που τους δεσμεύει και που έχουν υπογράψει από την αρχή. Η πρακτική έχει όμως αποδείξει ότι ένα μεγάλο ποσοστό περιπτώσεων που δεν κατέληξαν σε απόφαση στην πρώτη Διαμεσολάβηση, επανήλθαν λίγο διάστημα αργότερα πιο έτοιμοι να επιλύσουν τη διαφορά τους εξωδικαστικά, καθώς είχαν ωριμάσει οι συνθήκες περισσότερο.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΕΘ; ΠΟΙΟ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;
Το ΚεΔιαΒΕΘ είναι μία πρωτοπόρα κίνηση στη Β. Ελλάδα. Είναι ένα σημείο όπου μπορούν να προσέρχονται οι πολίτες που είτε είναι μέλη του ΒΕΘ είτε ΔΕΝ είναι μέλη του ΒΕΘ και να Ενημερώνονται κατ’ αρχάς ΔΩΡΕΑΝ για τα πάντα γύρω από το θεσμό της Διαμεσολάβησης από τους Διαμεσολαβητές που το λειτουργούν. Στο ΚεΔιαΒΕΘ έχει συσταθεί μητρώο 101 Διαμεσολαβητών και όσοι θέλουν να υπάγουν τη διαφορά τους στη Διαμεσολάβηση μπορούν να απευθύνονται στους Διαμεσολαβητές του Μητρώου. ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ όμως του ΒΕΘ απολαμβάνουν μία έκπτωση και μία προνομιακή τιμολογιακή πολιτική αν αποφασίσουν να επιλύσουν στο ΚεΔιαΒΕΘ τη διαφορά τους.
    
ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΟΦΕΙΛΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ;
Σε λίγο διάστημα θα ξεκινήσουν οι εργασίες ενός Νέου Τμήματος που ανήκει στο ΚεΔιαΒΕΘ, που αφορά στην Εξυπηρέτηση των Οφειλετών. Μέλη και μη μέλη του ΒΕΘ θα μπορούν να ενημερώνονται ΔΩΡΕΑΝ για την υπόθεσή τους και αν το αποφασίσουν να αναθέσουν την υπόθεσή τους. Στο Τμήμα θα μπορούν να βρίσκουν τους καλύτερους Διαμεσολαβητές, Οικονομικούς Συμβούλους και Εκτιμητές σε ανταγωνιστικές τιμές και υπό την αιγίδα του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης θα προσπαθούν να διευθετήσουν τις οφειλές τους με ένα από τα εργαλεία που παρέχει ο νόμος.
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας ΚεΔιαΒΕΘ:
Δευτέρα: 19.00-21.00
Τρίτη/ Τετάρτη: 09.30- 11.30
Οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα κατόπιν ραντεβού
 Στο τηλέφωνο : 2310 241383
Αρμόδιος κος Δεληχάτσιος Γεώργιος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΚεΔιαΒΕΘ

ΕΝΤΥΠΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ

ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

ΜΗΤΡΩΟ ΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜ.ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ

ΜΗΤΡΩΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ